Rongálás

2022.07.28. 15:00

Graffiti a Kálvária dombon

A Székesfehérvári Járási Ügyészség felfüggesztette a büntetőeljárást annak a fiatalkorú fiúnak az ügyében, aki 2022 februárjában festékszóróval különféle motívumokat, feliratokat fújt a bodajki Kálvária domb műemlékeire.

Fejér Megyei Főügyészség

Az eljárás során beszerzett adatok szerint a fiú 2022 februárjában vásárolt egy kék festékszórót, hogy kipróbálja, milyen graffitit készíteni. 

Másnap, iskola után elment egy bodajki raktárépülethez, annak a falára különböző feliratokat, motívumokat fújt, majd a Kálvária dombon lévő műemléket is megrongálta, azokra különböző ábrákat, feliratokat helyezett el a kék festékkel. 

Mivel a Kálvára épületegyüttes kiemelten védett műemlék, ezért a gyanúsított a fent írt cselekménnyel a rongálás minősített esetét valósította meg, és több, mint 700.000 Ft kárt okozott. 

Gyanúsítotti kihallgatása során a fiú beismerte tettét, vállalta a kár megtérítését. Ehhez a sértett is hozzájárult, ezért az ügyészség a büntetőeljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. 

Amennyiben a gyanúsított a közvetítői eljárás keretében teljesíti a vállalt kötelezettséget, úgy büntethetősége megszűnik, és az ügyészség az eljárást megszünteti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában