Ügyészségi indítvány

2022.07.26. 18:00

Engedély nélkül vitte el munkatársának az autóját két férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik egyik munkatársuk gépkocsiját anélkül vitték el, hogy arra engedélyt kaptak volna - tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

duol.hu

Fotó: Shutterstock

Az egyik vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ugyanakkor közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt engedély nélküli vezetés miatt. A vádlottak 2021. augusztus 23-án egy Fejér megyei gyár építési területén kezdtek volna munkához, azonban a munkahelyen kiderült, hogy egyik férfi sem kezdhette meg aznap a munkát, mivel kitiltották őket az építkezésről. A brigádvezető megengedte a vádlottaknak, hogy a gépkocsijában várakozzanak az építési területen kívül, amelyben benne hagyta az indítókulcsot, azonban a gépjármű használatára a vádlottaknak engedélyt nem adott. Mivel a vádlottak unatkoztak, elhatározták, hogy a tulajdonos engedélye nélkül autóznak a környéken, majd amikor visszaérkeztek az építkezésre, már nem volt a helyszínen senki. Ekkor elhatározták, hogy a gépjárművel salgótarjáni otthonukba hajtanak. A gépkocsit mindvégig az a vádlott vezette, aki járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt. A vádlottak Salgótarjánból felhívták a gépkocsi tulajdonosát, hogy az autója Salgótarjánban található.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában