Nem az első ilyen tragédia

2022.07.05. 17:05

Megtalálták az egyik áldozatot

Szolgálati feladataik ellátása során tűnt el két bv-s szakember a vízben Rácalmáson, a Kis-Duna-ághoz tartozó területen július 4-én délelőtt.

Brousil Csaba, Molnár Emese, Körmendi Erzsébet, Szente Csilla, Török Tímea, Várkonyi Zsolt, Morva Dávid, Szabó Szabolcs

Frissítés (17:05): A rendőrség az üggyel kapcsolatban az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

A középkorú férfi holttestét a tragédia bekövetkezésének helyszínén találták meg a kutatást végző szakemberek. A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai közös ellenőrzésük során 2022. július 5-én 15 óra körüli időben Rácalmásnál, a Kis-Duna hídnál megtalálták a vízben az egy nappal korábban eltűnt büntetés-végrehajtási szervezet egyik hivatásos állományú tagját. Az azonosítás jelenleg is folyamatban van.

Frissítve (15:55): Nem hivatalos információnk szerint az egyik áldozatot megtalálták a szigetre vezető híd lábánál, ahol a baleset történt.  a belügyminiszter kijelölése alapján a kutatást a Terrorelhárítási Központ (TEK) irányítja speciális eszközökkel -drón és Sonart technikával. A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén továbbra is jelentős erőkkel keresik a másik embert.

A TEK irányításával keresik a büntetés-végrehajtási szervezet Kis-Dunában elmerült két munkatársát

Egyelőre nem vezetett eredményre a büntetés-végrehajtási szervezet Kis-Dunában elmerült két hivatásos állományú munkatársa utáni kutatás - közölte kedden az MTI-vel a Terrorelhárítási Központ (TEK), amely a belügyminiszter kijelölése alapján a kutatást irányítja. A közlemény szerint a speciális eszközök - a drón- és a szonártechnika - sem mutattak emberi életre utaló körülményt, ezért a víz alatti kutatást felfüggesztették.

Fotó: TEK

A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén továbbra is jelentős erőkkel keresik a 29 és a 34 éves szakembert. A TEK közlése szerint Rácalmáson, a Kis-Duna hídnál a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön egy-egy munkatársa - egy kutyavezető és egy kutyakiképző férfi - szolgálati ebek kiképzése közben, hétfő délelőtt 11 óra körül, eddig ismeretlen okból, a vízben elmerült.

Fotó: TEK

A víz alatti kutatás, mentés munkálatainak megszervezését a TEK főigazgatója, Hajdu János a helyszínen irányította. "A TEK feladata - többek között - hogy megteremtse azokat a személyi, technikai és műszaki feltételeket, melyek mellett a búvárok a lehető legbiztonságosabban végezhetik a kutatást, amit a víz - felszínről részben nem látható - erőteljes sodrása és többirányú áramlása tesz rendkívül nehézzé és veszélyessé" - írták.
A kutatás tervezésébe, előkészítésébe és végrehajtásába a TEK koordinálásával a katasztrófavédelem munkatársai, a Havaria Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület mentőbúvárjai és a dunaújvárosi speciális mentők kapcsolódtak be.
A történtek körülményeinek vizsgálatát a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Dunaújvárosi Rendőrkapitányság folytatja.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága még hétfőn megerősítette a hírt, az alábbi közleményt adták ki:

Az elsődleges információk alapján a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai szolgálati ebek kiképzését végezték a helyszínen, melynek során – eddig nem ismert okból – a vízben elmerültek. A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai jelenleg is nagy erőkkel keresik az eltűnt kollégáinkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában