Dunaújváros

2022.06.01. 13:02

Szolgálaton kívüli rendőr fogta el az autótolvajt

Az éber egyenruhás azonnal felfigyelt a jogosítvánnyal nem rendelkező gépjárművezetőre.

Illusztráció

A rendőrségre 2022. május 31-én kora délután Dunaújvárosból, a Görbe utcából gépjárműlopásról érkezett bejelentés.  A bejelentő férfi elmondta, hogy egy ismeretlen személy bepattant a ház előtt leállított és nyitva hagyott Mercedes típusú gépjárművébe, ahol miután megtalálta a bennt felejtett indítókulcsot, elindította a gépkocsit és elhajtott vele.

Nem sokkal később a szolgálaton kívüli Parrag László rendőr őrmester Dunaújváros belterületén lett figyelmes a korábban eltulajdonított járműre, valamint annak vezetőjére, amint a Lobogó utca irányába haladt.  A rendőr őrmester azonnal felismerte az alkalmi sofőrt, aki egyáltalán nem rendelkezett vezetésre jogosító okmánnyal, ezért értesítette a szolgálatban lévő kollégáit, majd az autó után eredt és szolgálatba helyezte magát. Az autótolvaj a Szabadság utcánál megállt, ahol a rendőr őrmester a járőrök kiérkezéséig visszatartotta a 42 éves dunaújvárosi elkövetőt. A férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, míg az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában