A sofőr 8 illegális migránst szállított a járművében

2022.06.30. 10:00

Moldáv embercsempész rendőrkézen

police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya jelzése alapján a Fejér megyei rendőrök 2022. június 30-án 1 óra 40 perc körül Cece belterületén vontak intézkedés alá egy lengyel honosságú személygépkocsit, amelyet egy moldáv sofőr vezetett. A jármű utasterében nyolc, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket az egyenruhások elfogták és a rendőrségre előállították.

A járművet vezető moldáv férfit az egyenruhások elfogták, további intézkedések miatt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában