Vádemelés

2022.06.10. 18:00

Közveszélyt idézett elő Dunaföldváron

Gondatlan közveszélyokozás vétsége miatt emelt vádat egy 66 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség – tájékoztatott a Tolna Megyei Főügyészség.

illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádlott 20 éve áll alkalmazásban egy cégnél, mint gépkezelő. Tavaly november 25-én délelőtt a munkáltatója tulajdonát képező markológéppel dolgozott Dunaföldváron egy közterületi útszakaszon, ahol vízbekötési munkálatokat végeztek. Mivel a kérdéses területen a gázvezeték közelsége miatt gépi földmunka végzése nem volt engedélyezett, így az építésvezető a részben már feltárt úttesten további, kézi feltárást határozott meg. Két dolgozó a munka egy részét el is végezte, azonban a föld keménysége miatt megkérték a vádlottat, hogy a munkagéppel emeljen ki a földből további darabot.

A vádlott a kérésnek az építésvezető kifejezett tiltása ellenére eleget tett. Ennek során a munkagép kanala megsértette a földben futó gázvezetéket, ami miatt mintegy nyolcvan percen keresztül hatvankilenc lakossági fogyasztó ellátás nélkül maradt, és 1198 köbméter gázveszteség keletkezett. A szivárgó gáz meghatározhatatlan számú személy testi épségét, egészségét veszélyeztető jellege lakosságvédelmi intézkedéseket is szükségessé tett.

A vádlott a magatartásával így gondatlanságból közveszélyt idézett elő. Az előállt veszélyhelyzet során a vádlott és munkatársai a tőlük elvárható értesítési és biztonsági intézkedéseket megtették.

A büntetlen előéletű és a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában