Szakmai vetélkedő

2022.06.04. 14:00

Favágás, tűzoltás és életmentés

duol.hu

Fotó: gaboragnes

Szakmai vetélkedőn mérték össze tudásukat, ügyességüket és gyorsaságukat Fejér megye tűzoltói a közelmúltban Sárbogárdon. A verseny egy elméleti kérdéssor megoldásával indult, majd a gépjárműfecskendők sofőrjei egy vezetéstechnikai pályán bizonyítottak. A csapatok ezután egy összetett műszaki mentési és tűzoltási feladatot hajtottak végre. 


A feltételezés szerint egy kigyulladt épülethez kaptak riasztást. A helyszín megközelítését egy útra dőlt fa és egy fémrúd is akadályozta. A feladat alapján egy eszméletlen állapotban lévő ember az épületben rekedt. Végül egy gépjárműfecskendőről táplált sugarat szereltek a második szintre, ahol légzőkészülékben keresték meg és oltották el a bójákkal szimbolizált lángokat. 
A versenyen a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos, valamint a bicskei és a polgárdi önkormányzati, a martonvásári önkéntes valamint a dunaújvárosi Véd-Sz Dunaferr és papírgyár létesítményi tűzoltói vettek részt. 

A feladat alapján egy eszméletlen állapotban lévő ember az épületben rekedt, őt is ki kellett menteni Fotó: katved

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022. évi tűzoltó szakmai vetélkedője a székesfehérvári hivatásos és a dunaújvárosi létesítményi tűzoltók győzelmével zárult. Emellett kategóriánként díjazták a gépjárművezetők, az irányítók és a beosztottak közül is az első három helyezettet. Az elismerő okleveleket és serlegeket Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő adta át. 
 

Eredmények: 
Hivatásos kategória: 
Irányító: 1. helyezett: Barabás Tamás tűzoltó százados – Sárbogárd HTP 
Beosztott: 1. helyezett: Takács Marcell tűzoltó őrmester – Dunaújváros HTP 
Gépjárművezető: 1. helyezett: Bor István tűzoltó törzs­zászlós – Székesfehérvár HTP 
Csapat összetett: 1. helyezett: Székesfehérvár HTP 
 

Nem hivatásos kategória: 
Irányító: 1. helyezett: Mester Zoltán – Véd-Sz Dunaferr 
Beosztott: 1. helyezett: Csire József – Véd-Sz Dunaferr 
Gépjárművezető: 1. helyezett: Polgár Viktor – Bicske ÖTP 
Csapat összetett: 1. helyezett: Véd-Sz Dunaferr DH 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában