Sajtóközlemény

2022.06.14. 17:00

Eredményes ügyészi fellebbezés egy idős nő kirablása miatt

Fejér Megyei Főügyészség

Bilincsben

Fotó: Shutterstock

Eredményesen fellebbezett az ügyészség, ugyanis a Székesfehérvári Törvényszék kifosztás helyett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek az elkövetőt, büntetését 5 év fegyházbüntetésről és 5 év közügyektől eltiltásról 10 év fegyházbüntetésre, továbbá 10 közügyektől eltiltásra súlyosította. 

A férfi többek között 2020. október 15-én délelőtt, Dunaújvárosban ittasan a járdán kerékpárral megközelítette a 90 éves, fél szemére vak asszonyt, mellé érve megrántotta a vállán lévő táskát azért, hogy annak tartalmát megszerezze. Az idős asszony arccal előre a földre esett, amelynek következtében a koponyáján duzzanattal járó nyolc napon belüli sérülése keletkezett. A férfi megszerezte a sértett műanyag táskáját a benne lévő pénztárcával és 2.000,- Ft készpénzzel. 

A terheltet a bíróság a cselekmény miatt kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek, 5 évi fegyházbüntetésre, valamint 5 évi közügyektől eltiltásra ítélte. Ehhez képest a másodfokú bíróság a súlyosabb minősítést és büntetést célzó ügyészi fellebbezésnek helyt adott, és minősített rablás miatt súlyosabb joghátrányt megállapító döntést hozott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában