OKF

2022.05.03. 15:00

Tűzoltónapi megemlékezés, elismerések

Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg Fejér megye mentő tűzvédelmének múltjáról május 3-án Székesfehérváron. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltónap alkalmából tartott rendezvényén elismeréseket adtak át.

Fotó: Szőke Péter - BM OKF

Az ünnepségen Sipiczki János tűzoltó alezredes, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője köszöntőjében felelevenítette a tűzrendészet múltját, a hazai mentő tűzvédelem történetét.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a Tűzoltóság Napja alkalmából szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Badi Sándor Zoltán tűzoltó főtörzsőrmesternek, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének. Az elismerés átadására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén került sor május 2-án.

A dunaújvárosi Balogh Patrik munkáját elismeték Fotó: Szőke Péter - BM OKF

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, a Tűzoltóság Napja alkalmából, munkakörében huzamosabb időn át végzett, eredményes munkája elismeréseként pénzjutalomban részesítette Réger István tűzoltó zászlóst a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét, Simon Géza tűzoltó századost, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát és Törzsök Tibor tűzoltó zászlóst, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító referensét. Az elismeréseket szintén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén adták át.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Tűzoltóság Napja alkalmából példamutató szolgálatteljesítéséért és eredményes munkája elismeréséül ajándékutalvány elismerésben részesítette Balogh Patrik tűzoltó őrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Bori Szilárd tűzoltó őrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét, Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredest, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelőjét, Geiger Zoltán Csaba tűzoltó alezredest, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei tűzoltósági főfelügyelőjét, Kovács Szabolcs Gábor tűzoltó főtörzsőrmestert, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító referensét, Kovács Tamás tűzoltó főtörzsőrmestert, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Informatikai Osztályának referensét, Szopori Balázs tűzoltó főhadnagyot, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának kiemelt főelőadóját és Zádori Zoltán tűzoltó törzsőrmestert, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.

A hivatásos szolgálatban tartósan magas színvonalon végzett munkája elismeréséül a Tűzoltóság Napja alkalmából Felcsút település Önkormányzata elismerésben részesítette Dőry Csaba tűzoltó főhadnagyot a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának kiemelt főelőadóját. Az elismerést Mészáros László István, Felcsút polgármestere adta át.

A katasztrófavédelem állományában végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a Tűzoltóság Napja alkalmából Velence Város Önkormányzatának elismerését adta át Gerhard Ákos polgármester Fülöp Tamás tűzoltó törzszászlósnak, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének és Szűcs Zsolt tűzoltó törzsőrmesternek, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

A tűzoltónapi ünnepséghez kapcsolódóan elhelyezték a megemlékezés koszorúit a tűzoltólaktanyában a II. világháborúban hősi halált halt tűzoltók és mentők emléktáblájánál, az épület homlokzatán elhelyezett Vida Pál-emléktáblánál, valamint a Kempelen téri Szent Flórián-szobornál és a Zichy ligeti Havranek József-emléktáblánál.

Kitüntették Szopori Balázs tűzoltó főhadnagyot, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának kiemelt főelőadójátF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában