Ügyészség

2022.05.21. 07:00

Több üzletből tulajdonított el különböző termékeket egy férfi, letartóztatásba került

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és további bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2022. április 26. és 2022. május 10. között hat üzletből tulajdonított el különböző árucikkeket.

A nyomozás adatai szerint a férfi közel két hét leforgása alatt dohányboltból, üzemanyagtöltő állomásról, bevásárlóközpontból, illetve pékségből tulajdonított el túlnyomórészt szeszesitalt, illetve különböző élelmiszereket, tisztálkodási szereket Székesfehérváron, Zircen és Zámolyon. Az eltulajdonított termékek visszavételével az esetek többségében a kár megtérült, míg egy esetben a lopással okozott 5.000,- Ft-os kár nem térült meg. 
A gyanúsított a cselekményeit üzletszerűen, rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el.

A férfi többszörös különös visszaeső, cselekményeit rövid időn belül, sorozatjelleggel, vagyoni haszonszerzés céljából, valamint a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt állva követte el, így vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában