Elfogva

2022.05.06. 15:00

Szír állampolgárokat fogtak el a rendőrök Paksnál

A paksi és pécsi rendőrök három, magát szír állampolgárnak valló férfit fogtak el az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán a paksi pihenőben.

Állampolgári bejelentés érkezett május 5-én 13 óra 15 perckor, hogy az M6-os autópályán a Budapest felé haladó egyik buszon három – feltehetően – illegális migráns tartózkodik.

A Tolna megyei Rendőr-főkapitányság Paksi Autópálya Alosztály járőrei és a Készenléti Rendőrség pécsi munkatársai az autópályán a Budapest felé vezető oldalon megtalálták a keresett járművet.

Kikísérték a paksi pihenőbe, ahol a buszon ellenőriztek három férfit, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A külföldiek mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

Kollégáink az illegális migránsokat előállítják a Szekszárdi Rendőrkapitányságra, majd elszámoltatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában