Négy illegális migránst szállított

2022.05.10. 09:00

Német embercsempészt fogtak a Pentele-hídon

police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály által kiadott jelzés alapján a Fejér megyei rendőrök 2022. május 9-én éjfél körül az M8-as autópálya 82+600-as kilométerszelvényében, a Pentele hídon ellenőriztek egy német honosságú járművet, amelyet egy 64 éves német férfi vezetett.

A jármű utasterében négy, magát török állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a sofőrrel együtt a rendőrségre előállították.

A rendőrök az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon a német járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában