Sajtóközlemény

2022.05.25. 09:00

Kiszolgáltatott helyzetű férfit zsákmányolt ki és kényszerített munkára egy emberkereskedő

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki kiszolgáltatott helyzetben lévő férfiakat kizsákmányolt és munkára kényszerített.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a férfi 2018-tól megjelent különböző hajléktalanszállókon és az ott tartózkodó személyeknek munkát ajánlott azzal a hamis ígérettel, hogy ellátást, élelmet, szállást és némi pénzt fognak kapni a munkájukért. A férfi és az apja a munkára fogott személyeket emberhez nem méltó lakhatási körülmények között tartotta, megfelelő élelmiszerellátást nem biztosítottak, velük különböző, az ingatlanok körüli munkákat végeztettek, mezőgazdasági és egyéb idénymunkára szervezték be őket. A gyanúsított és az apja az általuk ígért, illetve a másnál végzett munkájuk után járó bért nem fizette ki a sértetteknek, velük szemben verést helyeztek kilátásba, továbbá megtiltották az ingatlan elhagyását. 

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés – alapos lehet tartani attól, hogy a gyanúsított elérhetetlenné válna, a megkezdett bűncselekményt tovább folytatná, valamint a tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené. A gyanúsított apjának letartóztatását a bíróság korábban elrendelte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában