Kék hírek

2022.05.22. 19:00

Kábítószer birtoklása bűntett miatt felelhet

A rendőrség befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amit egy kislángi férfival szemben folytatott.

police.hu

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 26 éves kislángi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a férfit 2021. december 10-én késő este Kislángon, a Szent István utcában ellenőrizték a járőrök, melynek során ruházatából kábítószergyanús anyag került elő, amivel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy tudomása szerint speed. A férfit a rendőrök elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, a kábítószergyanús anyagot pedig lefoglalták tőle. Őt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, valamint mintavételt követően igazságügyi vegyész szakértőt és igazságügyi toxikológus szakértőt rendeltek ki az ügyben, írja a police.hu.

Forrás: police.hu

A szakértői vizsgálatok eredménye szerint a gyanúsított kábítószert, amfetamint tartott magánál a rendőri igazoltatásakor, és azt megelőzően kábítószernek minősülő amfetamint, MDA-t és MDMA-t fogyasztott.

A nyomozók az ügy vizsgálata során szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban az ügyészségnek átadták.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a kábítószerek, továbbá az új pszichoaktív szerek mindig kétséges összetételűek és eredetűek, ezért élettani hatásuk kiszámíthatatlan, használatuk akár tragikus kimenetelű is lehet.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában