A legkisebb is számít

2022.05.13. 11:00

Feketerigókat mentett egy dunaújvárosi tűzoltó

Balesetveszélyes, kettéhasadt fa miatt kérték nemrég a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók segítségét. A tíz méter magas fűzfa ága egy tujára zuhanva leszakította három apró feketerigó fészkét. Bauer Ákos tűzoltó százados, szolgálatparancsnok vezetésével a tűzoltók gondozásukba vették a fiókákat.

Katasztrófavédelem

Bogdán Péter tűzoltó őrmester, gépjárművezető lisztkukaccal eteti a fiókákat, akik az eleség láttán azonnal kinyitják csőrüket.

A százados gyakorlott madármentő, korábban már egy galamb- és egy harkályfióka nevelését is segítette. Így tudta, hogy a legfontosabb az apróságokat melegen tartani, számukra ivóvizet és eleséget biztosítani. A közeli családi ház lakói adtak egy dobozt, amelybe óvatosan áthelyezték a kis csipogókat. A káreset felszámolását követően, a laktanyába visszafele tartva lisztkukacokat kaptak egy állateledel-üzletben, ahol a madármentő akcióhoz csatlakozva az eladók felajánlották az eleséget. A laktanyába érve a tűzoltók a kis rigókat többször megetették és megitatták. A fiókák az éjszakát igazán különleges helyen, a szolgálatparancsnoki irodában töltötték, ahol a gondos felügyelet mellett az asztali lámpa fényénél melegedhettek. A feketerigókat végül Bauer Ákos a reggeli szolgálatváltást követően Dunaújvárosból Sukoróra vitte, ahol a Vadmadárkórház vette gondozásába őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában