Ügyészség info

2022.05.25. 12:00

Bódult állapotban fenyegette meg volt élettársát

DH

A cselekmény egyik tárgyi bizonyítéka Forrás: megyei főügyészség

A 32 éves nagyberényi férfi 2021. június 2-án a nap folyamán volt élettársa testvérét hívásaival zaklatta, hogy egykori párja holléte iránt érdeklődjön. Az éjszakai órákban aztán a férfi, aki a nap folyamán alkoholt és kábítószert fogyasztott, ennek hatására ittas és bódult állapotban kereste fel a sértettet lakóhelyén, és egy fanyelű fejszével betörte a ház bejárati ajtaját, majd oda bement. 
A férfi a házban lakókat azzal fenyegette, hogy megöli őket, miközben a fejszét fenyegetően feje fölé emelte. Tettével aztán önként felhagyott, majd távozott. Elfogását követően cselekménye miatt a bíróság a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazása mellett bűnügyi felügyelet alá helyezte. A férfi 2021. november 9-én a lábbilincsét megrongálta, annak szíját lábáról levágta, és elhagyta a lakását. 
Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben többszörösen minősített magánlaksértés bűntette mellett többrendbeli minősített zaklatás vétsége és fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat. A bíróság előkészítő ülésen mondta ki a férfi bűnösségét, és az ügyészi indítvány szerinti joghátrányt alkalmazott: két év hat hónapi börtönbüntetést és három évi közügyektől eltiltást szabott ki vele szemben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában