Négy helyi létesítményi tűzoltó képviselte hazánkat

2022.05.18. 11:30

Berlin után pénteken Újvárosban lépcsőznek

A múlt héten szombaton immáron X. alkalommal rendezték meg Berlinben a nemzetközi lépcsőfutó versenyt. A sportág elitjének számító seregszemlén Magyarországot a dunaújvárosi létesítményi tűzoltók képviselték. Csapatuk a 400 kollektívát felsorakoztató mezőnyben végül a 18. helyen zárt. Pénteken Dunaújvárosban tempóznak a lánglovagok. A helyi próbatételre a térségből is várják a jelentkezőket. A verseny 9 órakor kezdődik a Duna-parton, a Római körúti víztorony alatt.

Szabó Szabolcs

Vezető képünk illusztráció

Berlin/Dunaújváros - A mögöttünk hagyott hétvégén immáron 10. alkalommal, kilenc ország tűzoltóinak részvételével rendezték meg a legendás berlini nemzetközi lépcsőfutó versenyt. Magyarországot négy lánglovag – Lemler György, Lemler Róbert, Séder Norbert és Rafai Tibor – képviselte. 
Lemler Róbert, a papírgyár létesítményi tűzoltója így számolt be a berlini kalandról: 
– Szombaton Rafai Tiborral (Dzsindzsi) nekivágtunk a 10. berlini nemzetközi lépcsőfutó versenynek, amelyen 300 méter futás után 39 emeletnyi lépcsőfutás várt ránk. A 2019-es eredményünkhöz képest 30 másodpercet (mp) tudtunk javítani, ami így 7 perc 54 mp lett. 
Ez a korcsoport 7. helyére volt elég. Az összesítettben pedig a 18. helyen zártunk a közel négyszáz csapatot felvonultató mezőnyben. Kiváló eredményt értek el kollégáink is: Lemler György és Séder Norbert a korcsoportjukban a 109., összesítettben pedig 159. helyen végeztek. 

Városunkban pénteken a rendvédelmi hónap keretén belül rendezik meg a tűzoltók lépcsőfutó versenyét a szokásos helyen, a víztorony szomszédságában lévő lépcsősornál. 
A reggel kilenc órakor kezdődő megméretésen a nevezések alapján közel 50 tűzoltó vesz majd részt a megye önkéntes, létesítményi és önkormányzati állományaiból. A rajthoz állóknak közel kétszáz lépcsőfokos „távot” húsz kilogrammos pluszsúllyal, teljes védőfelszerelésben és palackos légzőkészülékben kell időre teljesíteniük. Ennek alapján a verseny végén kiosztják a díjakat – tudtuk meg Orosz Csaba önkormányzati képviselőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában