Ellenőriztek

2022.04.12. 15:00

Roadpol Seatbelt - Tolna megyei adatok

Az akció során a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték az egyenruhások.

police.hu

A Tolna megyei rendőrök is fokozott ellenőrzést tartottak 2022. április 4-e és 10-e között. A ROADPOL Seatbelt elnevezésű európai kampány keretében az egyenruhások ezúttal a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizték kiemelten a megye közútjain, írja a police.hu.

A rendőrök az ellenőrzések időtartama alatt 90 járművezetővel, valamint 35 utassal szemben intézkedtek, akik úgy közlekedtek, illetve utaztak, hogy nem használták a biztonsági övet.  Kollégáink más szabálysértőkkel is intézkedtek az ellenőrzések során. Őket két esetben közigazgatási-, 21 alkalommal pedig helyszíni bírsággal sújtották. Két szabálytalankodóval szemben szabálysértési feljelentést tettek.

A járőrök a gyermekbiztonsági rendszer használatára is figyelemmel voltak. Három esetben tapasztaltak hiányosságot, ezek során helyszíni bírságot szabtak ki.

Az egyenruhások a motorkerékpár vezetőket is ellenőrizték. Örvendetes tény, hogy egyetlen szabálytalankodót sem találtak közöttük, mivel mindannyian használták a bukósisakot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában