Kék hírek

2022.04.03. 13:00

Ittas járművezetők Fejér megyei közútjain

A rendőrök Sárbogárdon és Lepsényben is alkohol hatása alatt közlekedő sofőröket szűrtek ki a forgalomból.

police.hu

Automatikusan generált description

Fotó: AS

Sárbogárdon, a József Attila utcában, míg Lepsényben, a Dózsa György utcában állítottak meg a járőrök 2022. április 2-án egy-egy autóst. Mindkét alkalommal alkoholszondás ellenőrzést is alkalmaztak a járművezetőkkel szemben, melyek során a szonda ittasságot jelzett. Az egyenruhások a 21 éves sárbogárdi és a 34 éves lepsényi férfit további mintavételre előállították, a vezetői engedélyeiket elvették, és büntető feljelentést tettek ellenük, írja a police.hu.

Az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázati tényező. Fontos hangsúlyozni, hogy már egy pohár szeszesital elfogyasztása is számít. Az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki (észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása, stb), amelyek a biztonságos közlekedéssel nem összeegyeztethetők. Kérjük, hogy saját maga és mások biztonsága érdekében, amennyiben alkoholt fogyaszt, soha ne üljön volán mögé!

… hogy mindenki hazaérjen!

Vezető képünk illusztráció. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában