Csalás

2022.04.07. 17:00

Internetes eladás ígéretével ejtett tévedésbe 9 sértettet egy nő

A Székesfehérvári Járási Ügyészség szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki internetes eladás ígéretével csalt ki 9 sértettől pénz.

Fejér Megyei Főügyészség

20210217 Szombathely Adathalász csalók az OTP Bank nevével visszaélve akarnak bankkártya adatokat megszerezni Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotós: Cseh Gábor

A vádirat szerint a nő egy internetes oldalon feladott hirdetésekben különböző ruházati termékek eladását ígérte úgy, hogy tudta, hogy a ruhaneműket ténylegesen nem fogja elküldeni. A nő összesen 9, az ország különböző részén lakó sértettet ejtett tévedésbe, amelynek eredményeként a sértettek a vádlott által megadott bankszámlaszámra a vételárat átutalták. A nő ezt követően a sértettek számára elérhetetlenné vált, a megrendelt termékeket nem küldte el, a pénzt nem utalta vissza. Az egyes sértetteknek 10.000,- és 30.000,- Ft közötti kárt okozott. A csalással okozott kár egyik sértett vonatkozásában sem térült meg. 

Az ügyészség vádiratában a nővel szemben közérdekű munka büntetés kiszabását, a sértettek által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását, továbbá vagyonelkobzást indítványozott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában