Ügyészségi indítvány

2022.04.28. 19:00

Bántalmazta bérbeadóját egy férfi

A Bicskei Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a lakóhelyéül szolgáló etyeki ingatlan bérbeadóját súlyosan bántalmazta – közölte szerkesztőségünkkel Jászberényiné dr. Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője.

duol.hu

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2015. óta lakott bérlőként élettársával és két gyermekével a sértett tulajdonát képező családi házban. A sértett 2021. március 15-én egy elszámolási vita miatt telefonon felhívta a vádlottat, aki szidalmazta amiatt. A sértett a későbbiekben a vádlott által lakott házhoz ment, ahova vele tartott testvére és annak élettársa is, mivel attól tartottak, hogy a vádlott bántalmazni fogja a bérbeadót. A vádlott a hazaérkezését követően egyeztetni kezdett a sértettel, majd a köztük lévő vita miatt a konyhaasztalt a sértettnek lökte, és ököllel kétszer arcon ütötte. A sértett a székkel próbálta távol tartani magától a vádlottat, a férfi azonban a sértettet a gáztűzhely felé lökte, az arcán ököllel ismét megütötte, majd lerántotta a földre, rátérdelt, és a kiszolgáltatott helyzetbe került sértettet ököllel tovább ütötte. A vádlott a bántalmazással csak akkor hagyott fel, amikor a sértettel érkező két személy a rendőrség értesítését helyezte kilátásba. A vádlott a távozó sértettet és a vele lévő két személyt még tovább szidalmazta, és a megölésükkel fenyegette meg. 
A sértett a bántalmazás következtében súlyos személyi sérülést szenvedett.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában