Bővítse tudását

2022.04.17. 10:00

Áprilisban is tűzvédelmi teszt

Elkészült az Országos Tűzmegelőzési Bizottság huszonkettedik online tűzvédelmi tesztje. Az év negyedik kvízében szereplő kérdések a tűz helyett ezúttal a vizet helyezik középpontba.

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság legújabb interaktív tesztje ezúttal is az aktuális időszak legidőszerűbb problémáira fókuszál. A mostani tesztben szereplő kérdések a tűzoltás egyik fő eszközének, a víznek a hiányával, illetve a tartósan vízhiányos időszakkal, valamint a viharjelzőrendszerek működésével kapcsolatosak. Április elseje egyúttal a viharjelzőrendszerek indításának a dátuma is, hazai nagy tavainkon ezek a jelzők megbízhatóan működnek, jól szolgálják a biztonságot.

Egyebek mellett a viharjelzők működéséről, és egyéb, a vízzel kapcsolatos kérdésekről is olvashatnak a teszt megoldásaihoz fűzött magyarázatokban. 

A huszonkettedik tűzvédelmi teszt már elérhető!

Töltse ki korábbi tesztjeinket is!

Segítheti is munkánkat, a visszajelzések alapján megtudjuk, hogy a jövőben milyen tűzmegelőzési témákban szükséges pontosítani, bővíteni az ismereteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában