Csalás

2022.04.19. 19:00

A távhőszolgáltató munkatársának adta ki magát

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített csalás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki magát a távhőszolgáltató munkatársának kiadva egy 81 éves nőtől a készpénzét és okmányait eltulajdonította.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2021. augusztus 21-étől munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkezett, ezért bűncselekmények elkövetéséből próbált pénzt szerezni. 2021. október 17-én délelőtt az idős nő jóhiszeműségét, idős korát kihasználva őt megtévesztette, mivel magát a távhőszolgáltató munkatársának adta ki, és arra hivatkozott, hogy a radiátorokat kell ellenőriznie. A férfi a lakásban a sértett figyelmét elterelte, és a táskájából a pénztárcát a benne lévő 20.500,- Ft készpénzzel, valamint okmányaival eltulajdonította. A sértettnek okozott 23.000,- Ft kár nem térült meg. 

A vádlott 2021. augusztus 24-én és 2021. szeptember 15-én két élelmiszer, valamint egy illatszer üzletből különböző termékeket tulajdonított el úgy, hogy a rajtuk lévő áruvédelmi eszközöket eltávolította, a termékeket a ruházatába, illetve a hátizsákjába rejtette, és fizetés nélkül távozott. Az üzleteknek összesen mintegy 95.000,- Ft kárt okozott. 

Az ügyészség vádiratában a letartóztatás alatt álló, többszörös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a letartóztatás fenntartását, a polgári jogi igények elbírálását, valamint annak megállapítását indítványozta, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában