Lánglovag akcióban

2022.03.22. 11:00

Tűzeset Perkátán – Jákli Péter rohant segíteni

duol.hu

„Azt nem tudjuk, hogyan, csak azt tudjuk, miért” – így kezdődik a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság beszámolója egy, március 18-án Perkátán történt tűzesetről. „Hogy Jákli Péter ebben a sötétben és füstben hogyan igazodott el, és hogyan találta meg a gázpalackot, honnan tudta, hogy hol a kerti csap és egyebek, azt tényleg nem tudjuk. Csak azt tudjuk, hogy Péter, aki éppen szabadnapját töltötte, azért rohant segíteni ebben a reménytelennek tűnő helyzetben, mert tűzoltóként egyszerűen nincs más választása. Menni kell és tenni kell.” Családi házhoz hozzáépített melléképület gyulladt ki március 18-án hajnalban Perkátán. 

Megérkezett a segítség és eloltották a lángokat Fotó: Jákli Péter tűzoltó főtörzsőrmester

A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs szabadnapos tűzoltója egy propán-bután-gázpalackot kivitt az épületből, és kerti locsolóval védte a lakóház tetőszerkezetét, így a lángok a tetőn nem terjedtek tovább. 
A körülbelül huszonöt négyzetméteres, teljes terjedelmében égő melléképületen a lángokat a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók oltották el, és hőkamerával átvizsgálták a családi ház tetőszerkezetét. 
A tűzben a fa oldalfalú melléképület teljesen leégett, a benne tárolt kerti kisgépek, szerszámok megsemmisültek. Szerencsére a tűzesetben senki nem sérült meg – közölte lapunkkal a katasztrófavédelem. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában