Csalás bűntette

2022.03.11. 15:00

Pénzt csalt ki a hirdetésre jelentkezőktől

Tévedésbe ejtve csalta ki pénzüket az internetes hirdetésre jelentkezőknek egy férfi.

Fejér Megyei Főügyészség

20210305 Székesfehérvár, telefonos átverések, csalók, csalások, bűnözés. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a 32 éves férfival szemben, aki 2019. augusztusától 2020. januárjáig az interneten valótlan hirdetéseket tett közzé, a tévedésbe ejtett sértettek pénzét megszerezte. 

A vádirat szerint a jelenleg más bűncselekmény miatt szabadságvesztés büntetését töltő férfi elhatározta, hogy bűncselekmények elkövetése útján szerez pénzt, amelyet a családja megélhetésére fordít. Ennek érdekében az interneten különböző használt gépjármű alkatrészeket kínált eladásra, azonban nem állt szándékában az alkatrészek megküldése a vevők részére, a tévedésbe ejtett sértettek pénzét akarta megszerezni.

A sértetteket rávette, hogy előre utalják át számára a vételárat, illetve a postaköltséget, majd az átutalásokat követően a vádlott elérhetetlenné vált. 

A férfi összesen 8 sértettnek egyenként 20.000 és 170.000 forint közötti kárt okozott, amelyet nem térített meg a későbbiekben. 

Az ügyészség vádiratában a férfival, mint többszörös visszaesővel szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, vagyonelkobzást, továbbá a sértettek polgári jogi igényének elbírálását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában