Kék hírek

2022.03.24. 11:02

Őrizetben a román embercsempész

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy román rendszámú gépkocsit, melyben a sofőr 17 illegális migránst szállított.

police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyenruhások 2022. március 23-án 6 órakor ellenőriztek egy teherautót az M9-es autóúton Bogyiszló térségében. A járművet egy 25 éves román férfi vezette, aki a raktérben 17 illegális migránst szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, közülük ketten afgán, tizenöten indiai állampolgárnak vallották magukat, írja a police.hu

Fotók: police.hu

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint kollégáink visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. Előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. Az embercsempész nem tett vallomást.

Az ügyben kollégáink előterjesztést tesznek a román férfi letartóztatásának indítványozására.    

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában