Az ítélet végleges

2022.03.26. 12:00

Nemzetközi elfogatóparancs alapján került kézre a montenegrói embercsempész

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a 44 éves montenegrói férfinak a letartóztatását, aki tavaly nyáron megszökött a rendőri intézkedés elől.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a férfi ismeretlen személyekkel megállapodott abban, hogy bevándorlókat fuvaroz át Magyarország területén, hogy ezzel segítséget nyújtson nyugat-európai úticéljuk eléréséhez.

A megállapodás alapján 2021. július 6-án nyolc szír állampolgárt fuvarozott egy kisbusszal, amikor a késő esti órákban a rendőrök Dunaújvárosban az M6 autópálya lehajtójánál ellenőrzés alá akarták vonni. A férfi kiugrott a járműből, és elmenekült a rendőrök elől.

Az ellene kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján a német hatóságok 2021 decemberében elfogták, majd kiadatási eljárás keretében Magyarországnak átadták.

Mivel a férfi korábban elszökött, így az ügyészség a szökésre, valamint arra hivatkozással tett indítványt a letartóztatására, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárás sikeres lefolytatását veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A bíróság döntése véglegessé vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában