Katasztrófavédelem

2022.03.25. 11:00

Nem csökken a szabadtéri tüzek száma

FMKI

Több hektáron lángolt a nádas egy nehezen járható, lápos területen csütörtökön este Aba-Belsőbáránd közelében. Az erős szélben a székesfehérvári és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több vízsugárral és kéziszerszámokkal először körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. 

Képek az abai nádastűzről Fotó: Gaál Tamás tűzoltó őrnagy
 

Az esethez a Fejér Medic egyesület is kiérkezett. Ezzel együtt a megyében tíz szabadtéri tűzeset történt tegnap. Móron, Dégen, Alapon, Száron, Kislángon és Sárkeresztúron száraz aljnövényzet égett. Utóbbi településen egy levendula ültetvény is kigyulladt négyszáz négyzetméteren. 

Adony közelében egy állattartó telepen hat méter magas trágyakupac kapott lángra. A hatszáz négyzetméteren izzó, szalmával kevert szarvasmarhatrágyát vízsugarakkal ugyancsak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a dunaújvárosi, a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári hivatásos egységek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában