Csatorna csattant, bilincs kattant

2022.03.12. 07:00

Négy méter hosszú ereszcsatornát loptak le egy ház faláról Fehérváron

Lopás kísérlet elkövetése miatt kell felelnie a két Fejér megyei férfinak.

police.hu

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. március 9-én éjfél körül arról, hogy Székesfehérváron, egy Arany János utcai társasház körbekerített udvarába bemászva, az épület falából ismeretlen tettesek kitépték az ereszcsatornát tartó bilincseket, majd a megközelítőleg négy méter hosszúságú ereszcsatorna-darabokkal a helyszínről elmenekültek. A rendőrök az adatgyűjtést követően az elrejtett zsákmányt megtalálták az elkövetés helyétől nem messze, a Pelikán Udvarban.

Fotók: police.hu

A bejelentést követő órában egy járőr két gyanús személyt állított meg, akik éppen a Pelikán Udvar irányába tartottak. Ellenőrzésük során egyikőjük sem tudott ésszerű magyarázatot adni ott tartózkodásuk okára, valamint viseletük is megegyezett a korábban, a térfigyelő kamerák felvételein látott, az elkövetők által hordott ruházattal.

Az egyenruhások az 57 és a 31 éves férfit elfogták, a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a Székesfehérvári Járásbíróság 2022. március 11-én elrendelt - írja a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában