Vádat emeltek

2022.03.09. 11:00

Festeni indult, lopás lett a vége

A Székesfehérvári Járási Ügyészség többrendbeli, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt és börtönbüntetést kér arra a férfira, aki ékszereket lopott abból a házból, ahol festési munkálatokat végzett.

Fejér Megye Főügyészség

A vád szerint a 23 éves várpalotai férfi 2021 júliusában egy korábbi szabadságvesztés büntetéséből szabadult feltételes kedvezménnyel, majd munkalehetőséget kapott egy festő vállalkozónál. 

A férfi főnökével és kollégájával egy székesfehérvári családi házban végzett festést, ahol felkínálta a megbízójuk számára további segítségnyújtását a rakodásban. A férfi a szobákban történő pakolás során egy táskában megtalálta a család értékeit őrző széfhez tartozó kulcsot. 

A talált kulccsal 2021. augusztus 9-én, miközben kollegái a festési munkákat végezték, felnyitotta a házban lévő széfet, és abból különböző arany és ezüst ékszereket, valamint további 65.000,- Ft körüli készpénzt lopott el.

A férfi a széfből az értékek elvitelével a megbízójának mintegy 2.250.000,- Ft körüli kárt okozott, valamint annak okán, hogy onnan a sértett lányának ékszereit is magával vitte, a lánynak közel 600.000,- Ft lopási kárt okozott. 

Az elkövető a lopott ékszereket pénzzé tette úgy, hogy azokat az elkövetkezendő napokban egy székesfehérvári, valamint egy veszprémi zálogházba adta. 

Az eljárás során a nyomozó hatóság lefoglalta és a sértettek részére visszaadta az ékszereket, így az okozott kár néhány ékszer és a készpénz kivételével megtérült. 

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, valamint a kényszerintézkedés fenntartását indítványozta. 

Az eljárás gyorsítása érdekében az ügyészség arra az esetre, ha a terhelt beismeri a bűncselekmények elkövetését, és lemond a tárgyaláshoz való jogról, a vádban mértékes indítványt tett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában