Az állampolgárok gondoskodtak erről

2022.03.16. 13:00

A négy napos ünnep alatt sem pihenhettek a rendőrök

Eltűnés, lezárt akta, szabadtéri tűz, őrizetbe vétel. A kéklámpásoknak a hétvégén sem volt nyugalmuk, erről az állampolgárok gondoskodtak.

police.hu/katasztrófavédelem

20210311 Pécs Rendőri ellenőrzés a közúton. Fotó: Löffler Péter lp Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

Őrizetben a dunaújvárosi késelő (03.12)

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházból tett bejelentést az ügyeletes orvos a rendőrségre 2022. március 12-én 2 óra után nem sokkal arról, hogy egy 23 éves dunaújvárosi férfit a mellkasán friss, szúrt sebbel édesapja kórházba szállított. Az orvos szerint a fiatalember sérülése életveszélyt okozott, azonnali műtétre van szükség. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy kapcsán életveszélyt okozó testi sértés elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, írja a police.hu.

A rendőrök néhány órán belül azonosították, majd lakóhelyén a reggeli órákban elfogták a 27 éves feltételezett elkövetőt, a sértett volt barátnőjét, akinek lakcímén több vérgyanús szennyeződést és az elkövetés vélt eszközét is feltalálták, majd lefoglalták.

Tűz Előszállás külterületén (03.13)

Több hektáron ég az avar és az aljnövényzet Előszállás külterületén. A tűzhöz riasztott sárbogárdi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották a lángokat. Két órával később a lánglovagok megfékezték a tüzet. 

Még a földön fekve is rugdosta embertársát (03.14)

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2022. március 13-án életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el nyomozást egy 24 éves pusztaszabolcsi férfival szemben, aki az eljárás adatai alapján az előző nap estéjén Iváncsán, a Hunyadi utcában lévő üzlet belső udvarán hátulról leütött egy 49 éves helybéli illetőségű férfit, majd a földön fekvő eszméletlen személyt megrugdosta, aki a bántalmazás során – az előzetes orvosi vélemény alapján - életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ezt követően, amikor egy 58 éves besnyői férfi rátalált az udvaron eszméletlen állapotban fekvő sértettre, az elkövető őt is hátulról megrúgta, majd a földön több alkalommal bántalmazta, melynek során az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett.

A bejelentést követően a rendőrök széleskörű nyomozásba kezdtek, melynek egy órán belül meg is lett az eredménye. Az iváncsai vasútállomáson elfogták az elkövetés helyén lévő kamerafelvétel alapján azonosított férfit, akinek mindkét kézfején friss hámsérülések voltak láthatók, ezek ellenére azonban tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az egyenruhások nem tétováztak, megbilincselték, majd a rendőrségre előállították a feltételezett elkövetőt.

Eltűnt fiatalt találtak meg a dunaújvárosi rendőrök (03.15)

A járőrök 2022. március 14-én délelőtt Dunaújvárosban, a Lajos király körúton ellenőriztek egy 14 éves fiatalt, akiről megállapították, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. Kerületi Rendőrkapitányság körözését rendelte el eltűnés miatt. A budapesti lányt az egyenruhások biztonságba helyezték, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították, majd a sárbogárdi gyermekotthonba szállították, írja a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában