Kábítószerbirtoklás bűntette

2022.03.10. 12:00

A gardróbban termesztett kannabiszt

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség termesztéssel elkövetett kábítószerbirtoklás bűntette miatt vádat emelt azzal a 46 éves férfival szemben, aki 2021. szeptemberétől saját fogyasztásra adonyi lakásának gardróbjában kannabiszt termesztett.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi évek óta rendszeresen fogyaszt kábítószert. A fogyasztásának biztosítása érdekében a nappalijából nyíló gardróbhelyiségben kialakította a kannabisz növények termesztésére szolgáló helyet. A termesztéshez szükséges információkat az interneten gyűjtötte össze, a magokat az interneten külföldről szerezte be, a gépeket, szerelvényeket pedig Budapesten vásárolta meg. A növényeknek megfelelő klíma megteremtése érdekében a férfi a gardróbot időjárásmérő készülékkel, vezetékekből, csövekből, trafóból, lámpákból, szellőztetőből, hősugárzóból álló rendszerrel szerelte fel. A vádlott összesen 10 tő kannabisznövényt termesztett, a szárított növényeket őrlővel felaprította, és vízipipa segítségével elszívta. 

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a termesztéshez használt eszközök, növényi egyedek elkobzását indítványozta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában