Értékekkel és okmányokkal

2022.02.24. 11:02

Ittas férfit rabolt ki

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség védekezésre képtelen személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2021. december 22-én, Dunaújvárosban egy ittas személytől vette el a táskáját.

Fejér Megyei Főügyészség

A férfi éjjel, egy dunaújvárosi vendéglátóipari helyen az asztalra borulva alvó, erősen ittas, így védekezésre képtelen férfitól eltulajdonította a táskáját a benne lévő fejhallgatóval, karórával, pénztárcával, amelyben 12.000,- Ft készpénz volt, valamint bankkártyával és a sértett okmányaival. A férfi a fejhallgatót még aznap odaadta egy ismerősének ajándékba, aki nem tudott arról, hogy az bűncselekményből származik. A vádlott a pénztárcából a készpénzt kivette, azt eltette, majd a benne lévő iratokkal egy kukába dobta. A kifosztási érték mintegy 23.000,- Ft volt, amelyből 6.000,- Ft megtérült.

Az ügyészség vádiratában a büntetett előéletű terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a korábban más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását, valamint vagyonelkobzást indítványozott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában