Indítvány

2022.02.23. 18:00

Hat migránst csempészett egy török férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt azzal a török férfival szemben, aki 2021. augusztus 26-án hat szírnek nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez - tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

duol.hu

A vádirat szerint a férfi este, Bogyiszló környékén felvette személygépkocsijába a migránsokat azért, hogy őket Ausztriába szállítsa. A migránsok az úticéljukhoz való sikeres eljuttatásuk esetére fejenként 3.500,- Eurot helyeztek letétbe egy török biztosítónál. 

A migránsokat Szerbiából ismeretlen afgán embercsempész kísérte Magyarországra a zöldhatáron át a vádlott által vezetett gépkocsihoz. A migránsok közül egy a vádlott mellett, négy a hátsó ülésen, egy személy pedig a csomagtartóban foglalt helyet. A rendőrök a török embercsempészt az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényénél ellenőrzés alá vonták, így cselekményét leleplezték. 

 

A férfi 2021. augusztus 25. és 26. napján - részben ismeretlen társával - legkevesebb 12 illegális bevándorlót szállított a déli határszakaszhoz. 

 

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, Magyarország területéről való kiutasítást, valamint a letartóztatás fenntartását indítványozta. 

 

Előzmény:

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján - 2021. augusztus 26-án 19 óra 40 perc körül ellenőriztek egy francia honosságú személygépkocsit, amelyet egy törtök állampolgár vezetett.

Az intézkedés során a gépkocsiban a jármű vezetőjén kívül hat, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket az egyenruhások a jármű vezetőjével, valamint utasaival együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, az 50 éves török gépjárművezetővel szemben, őrizetbevétele mellett embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. - forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában