Pénzbüntetés és próbaidő

2022.01.03. 18:00

Vádemelés a 17 szírt a nyári hőségben csempésző férfival szemben

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség többek között a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 17 szír állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

Illusztráció

Fotó: Balogh Ákos

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított társával 2021. augusztus 14-ét megelőzően megállapodott abban, hogy Magyarország területére illegálisan belépő személyeknek ellenszolgáltatás fejében segítséget nyújt Ausztriába való eljutásukhoz. A férfi a szállításért fejenként 500 eurót kapott volna.

A gyanúsított egy kistehergépjárműbe felvette a migránsokat, azonban a hőségriadó idején a raktérben összezsúfolódott 17 személy részére csupán egy pár palack vizet biztosított. A raktér szellőzése nem volt megoldott, oda a levegő csak úgy jutott be, hogy a gumiszigetelést a bevándorlók kiszedték. A raktérben sem székeket, sem klimatizáló berendezést nem helyeztek el, a gépjármű raktere személyi szállításra alkalmatlan volt.

A rendőrök 2021. augusztus 14-én az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényében a tehergépjárművet és vezetőjét ellenőrzés alá vonták, így cselekményét leleplezték.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában