Rácalmás/Adony/Dunaújváros

2022.01.18. 08:00

Vaddisznókat látott, és emiatt nem mert mozdulni sem

Nem voltak esemény nélküliek az elmúlt napok Dunaújvárosban és környékén, legalábbis ez derül ki a rendőrségi hírekből. 

duol.hu

A fiatal fiú megijedt, ami nem csoda, hiszen egy vaddisznó félelmetes látvány, főleg, ha többen is vannak Fotó: HCS/NMH

Fotó: Hüvösi Csaba

A 6208-as számú úton Perkáta irányából Adony irányába közlekedett január 16-án délután egy autós, aki – mivel nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezette járművét – az úttesten megcsúszott, majd felborult. A balesetben senki nem sérült meg. A rendőri intézkedés során a harminchárom éves nagyvenyimi sofőrről kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért őt az egyenruhások az Adonyi Rendőrőrsre előállították, ahol az elkövetett jogsértések miatt eljárást indítottak ellene. 

 

Dunaújvárosban a Szórád Márton úton ellenőriztek a járőrök ugyancsak január 16-án este egy személygépkocsit és annak vezetőjét. A rend­őrök a huszonöt éves sárbogárdi lakosról megállapították, hogy a vezetői engedélyét korábban ittas járművezetés miatt elvették. A férfivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították, majd büntető és szabálysértési feljelentést tettek ellene. Az autóban utasként helyet foglaló gépjármű-tulajdonossal szemben pedig járművezetés tiltott átengedése miatt kezdeményeztek eljárást. 

Egy tizenhat éves fiatal fiú kért segítséget a 112-es egységes segélyhívó számon keresztül január 15-én dél körül. A Bács-Kiskun megyei lakos a rácalmási-szigetek természetvédelmi területen túrázott párjával, azonban szétváltak, ezek után ő eltévedt, valamint vaddisznókat látott, és emiatt nem mert mozdulni sem. A Dunaújvárosi Rend­őrkapitányság egyenruhásai a helyi polgárőrség vezetőjével együtt megkezdték a fiú keresését, akit nem sokkal később az erdő mélyén meg is találtak, majd kikísérték a szigetről. 

 

A migránsroham nem akar csillapodni. Legutóbb a Szabadszállási Rendőrőrs egyenruhásai – január 17-én 9 óra 10 perckor – tizenegy külföldit tartóztattak fel Szabadszállás térségében. Az illegális migránsok afgán és indiai állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában