Ügyészség

2022.01.13. 17:00

Vádat emeltek azzal a fiatallal szemben, aki ittasan bántalmazott három személyt

A Székesfehérvári Járási Ügyészség többrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt vádat emelt azzal a fiatallal szemben, aki indok nélkül bántalmazott három vele szemben közlekedő gyalogost - tájékoztatta szerkesztőségünket a Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője, Palkovitsné dr. Kész Anikó.

Illusztráció

Fotó: Dombóvári Tamás

A vád szerint a 17 éves elkövető 2020. augusztus 14-én a késő esti órákban Székesfehérváron a Takarodó út és a Mártírok út között található vasúti sínek feletti gyalogos felüljárón indok nélkül nekitámadt három vele szemben közlekedő személynek. 

A fiatalkorú egy-egy alkalommal ököllel megütötte a sértetteket, akik közül egy kiskorú a bántalmazás következtében eszméletét vesztette, agyrázódást szenvedett, és a későbbiekben kórházi ellátásra is szorult.

A fiatalkorú törvényes képviselőjével kezdeményezte az ügy közvetítői eljárás keretében történő lefolytatását. Ennek lényege, hogy az elkövető és a sértettek pártfogó közreműködésével egymással megállapodnak, hogy az elkövető milyen módon tegye jóvá az általa elkövetett cselekmény következményeit.

Az ügyészség azonban a fiatal motiváció nélküli, ittas állapotban megvalósított cselekménye esetében nem látott lehetőséget arra, hogy az ügy bírósági eljárás nélkül fejeződjön be figyelemmel arra is, hogy hasonló cselekmény miatt vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el tettét.

Az ügyészség megtagadta a közvetítői eljárás lehetőségét, és többrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt vádat emelt, a vádiratban tárgyalás mellőzésével közérdekű munkabüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában