A járműben hat férfi utazott

2022.01.20. 08:00

Újabb embercsempészt fogtak el a rendőrök

Az 51-es főút 75-ös kilométerszelvényében ellenőriztek a járőrök egy német honosságú járművet, melynek sofőrje illegális migránsokat szállított.

police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály által kiadott jelzés alapján, az 51-es főút 75-ös kilométerszelvényében, a Pentele híd felhajója előtti útszakaszon ellenőriztek az egyenruhások 2022. január 20-án 6 óra 10 perc körül egy német honosságú járművet, és annak 23 éves szerb vezetőjét, írja a police.hu. A járműben hat férfi utazott, akik magukat szír állampolgárnak vallották. Az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért őket a járőrök a jármű vezetőjével együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Az egyenruhások a külföldieket az embercsempésszel együtt előállítják, az illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a jármű vezetője ellen pedig büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában