Ügyészség info

2022.01.23. 09:00

Nem fizetett jövedéki adót a cigaretták után, 4 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a jövedéki adózásról szóló törvényben előírt feltétel hiányában jövedéki termék megszerzésével elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt azzal a szlovén férfival szemben, aki úgy szerzett meg 3000 doboz cigarettát, hogy azután jövedéki adót nem fizetett. A vádlott 2021. szeptember 10-ét megelőzően, Budapesten ismeretlen személytől megvásárolta a zárjegy nélküli cigarettákat, amelyeket a gépkocsija csomagterébe rejtett. A nála lévő 5.600.000,- Ft értékű dohánytermék vonatkozásában a jövedéki adót elmulasztotta megfizetni, amellyel a költségvetésnek mintegy 4.000.000,-Ft vagyoni hátrányt okozott. A férfi 2021. március 10-én, a gépkocsijában a jövedéki adózás alól elvont zárjegy nélküli cigarettákkal Budapestről Szlovéniába tartott, amikor az M7-es autópálya pákozdi pihenőnél az adóhatóság járőrei ellenőrzés alá vonták, cselekményét leleplezték, és a dohányterméket tőle lefoglalták. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben - tárgyalás mellőzésével - végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában