A döntés végleges

2022.01.20. 17:00

Letartóztatását indítványozta az ügyészség egy szerb embercsempésznek

A Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Jászberényiné dr. Király Teodóra az alábbi közleményt juttatta el a duol.hu szerkesztőségének:

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a szerb férfinak a letartóztatását, aki 2022. január 18-án 4 egyiptomi és 1 szír állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy a Magyarország területére illegálisan belépő személyeknek fejenként 3500 euro anyagi ellenszolgáltatás fejében segítséget nyújt Nyugat-európai úticéljuk eléréséhez.

A férfi Szeged közelében az illegális bevándorlókat a gépkocsijába felvette, majd a rendőrök a férfit az M7-es autópálya 60-as kilométerszelvényében, Székesfehérvár közelében ellenőrzés alá vonták, így cselekményét leleplezték.

A férfi vonatkozásában alapos a gyanú arra, hogy a büntető eljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, illetve elrejtőzne, mivel külföldi állampolgár, magyarországi tartózkodási hellyel nem rendelkezik.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a férfi letartóztatását elrendelte, a döntés fellebbezés hiányában végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában