Egy hónapon belül

2022.01.12. 12:00

Kilenc ittas vezetővel szemben történt vádemelés Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség az elmúlt egy hónapban kilenc személlyel szemben emelt vádat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

Fejér Megyei Főügyészség

Vezető képünk illusztráció

Fotó: Máthé Daniella

Öt férfi Dunaújvárosban közlekedett, egy 65 éves férfi munkatársát fuvarozta haza, amikor Előszálláson intézkedés alá vonták a rendőrök, míg egy 48 éves elkövető Rácalmásról tartott haza kulcsi otthonába. 

Egy 30 éves férfi italozását követően daruszentmiklósi otthonából Mezőfalvára hajtott, majd ott egy ismerősét felvette az autóba, és Budapestre indultak, amikor a 6-os főúton egy kereszteződésben átszakították a szalagkorlátot, és a korlát mögötti gödörbe zuhantak. Az autó utasa és a sofőr is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, az autóban tetemes kár keletkezett. 

Egy másik 30 éves ittas férfi az M6 autópályán tartott Dunaújvárosba, amikor nekiment az előtte haladó autónak, a baleset következtében személyi sérülés nem történt.

 

Az ittas elkövetők egyikének jogosítványa sem volt, míg egy 44 éves férfi egy kölcsön kapott autót vezetett ittasan. 

A rendőrök az igazoltatáskor elvették az ittas vezetők jogosítványait.

 

Az ügyészség valamennyi elkövető esetében tárgyalás mellőzésével tett indítványt a bűnösség megállapítására, a büntetlen előéletű férfiakkal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

 

Az elkövetők közül egy 70 éves, valamint egy 49 éves férfi már korábban is volt büntetve ittas vezetés miatt, közülük a fiatalabbikkal szemben az eltiltás mellett felfüggesztett fogházbüntetés az ügyészség büntetési indítványa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában