M7-es autópályán

2022.01.18. 12:02

Embercsempészt fogtak Székesfehérvárnál

A rendőrök az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán állították meg azt a személygépjárművet, amelynek szerb vezetője öt illegális migránst szállított.

police.hu

Fotó: Fehér Gábor

A rendőrök 2022. január 18-án 1 óra 14 perckor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján az M7-es autópálya 63+500-as kilométerszelvényében, Székesfehérvárnál ellenőriztek egy Balaton irányába haladó, szerb honosságú gépjárművet és annak 50 éves szerb állampolgárságú sofőrjét, írja a police.hu.

A jármű utasterében öt, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért őket az egyenruhások a jármű vezetőjével együtt elfogták, és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában