Migránsok

2022.01.30. 13:25

Egyiptomi embercsempészt fogtak a rendőrök a Pentele hídon

A sofőr olasz felségjelzésű autójában két illegális migránst szállított - tájékoztatta szerkesztőségünket Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

Bilincsben

Fotó: Shutterstock

A Fejér megyei rendőrök 2022. január 30-án 11 óra 45 perckor az M8-as autópálya 82+600-as kilométerszelvényében, a Pentele hídon ellenőriztek egy olasz honosságú járművet, amelyet egy 35 éves egyiptomi sofőr vezetett.

A járműben egy egyiptomi és egy magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon az egyiptomi sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában