Lezárt akta

2021.12.12. 18:00

Autóbusz ajtajába rúgott

A rendőrök vádemelést javasolnak egy 33 éves férfival szemben.

police.hu

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra 2021. június 11-én kora reggel egy férfi bejelentést tett arról, hogy az általa vezetett, Kulcs és Dunaújváros közötti útvonalon közlekedő csuklós autóbusz ajtajának szélvédőjét Rácalmáson, a Petőfi Sándor utcában lévő buszmegálló előtt egy számára ismeretlen utas betörte. Elmondta, hogy a jármű külső tükrében és a belső kameráján látta, amint egy férfi leszállását követően a nyitott állapotú ajtót talppal nagy erővel megrúgta, majd ezt követően nagy puffanást hallott. A buszt azonnal leállította, leszállt, és a jármű hátuljához sietett, de addigra az elkövető a helyszínről eltávozott.

A bejelentést követően a dunaújvárosi egyenruhások haladéktalanul a helyszínre mentek, és adatgyűjtésbe kezdtek. Az elkövető felkutatására tett intézkedésük egy órán belül eredményre vezetett, a 33 éves dunaújvárosi férfit kézre kerítették, és a rendőrségre előállították.

A férfit a nyomozók rongálás és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, melynek során beismerő vallomást tett. Tettét azzal indokolta, hogy a leghátsó ajtónál szerette volna elhagyni a buszt, azonban leszállási szándékát hiába jelezte, a jelzőgomb nem működött. Emiatt eggyel előrébb kellett mennie, ahol éppen kinyílt az ajtó, leszállt egy utas, majd ő is lelépett. Ebben a pillanatban azonban a kétszárnyú ajtó már csukódott is vissza, és a kezével ellentartva tudta csak elhagyni a járművet, ezért az ajtóba rúgott.    

A rendőrség az ügy vizsgálatát a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek továbbította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában