közös akció

2021.11.23. 15:00

Túlsúlyos járművek kiszűrése

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. úthálózat-védelmi osztályának munkatársai közös, összehangolt akció keretében ellenőrizték november 19-én a tehergépjárművek megengedett legnagyobb össztömegét a 62-es számú főúton.

Brousil Csaba

Az ellenőrzés célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, és a közúthálózat minőségének megóvása. Egy túlsúllyal közlekedő járműnek rosszabb a kormányozhatósága, a stabilitása, valamint megnövekszik a fék­útja is, ezzel megnövelve a baleset bekövetkezésének lehetőségét.

Profi műszerekkel történik a jármű súlymérése Fotók: police.hu

Az akció során több olyan gépjárművet szűrtek ki a forgalomból, amelyek túlsúlyosak voltak, a műszaki állapotuk nem volt megfelelő, vagy a rakományukat rögzítették szabálytalanul. A rendőrök megakadályozták továbbhaladásukat, és az elkövetett jogsértések kapcsán közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek.

A megyei rendőrség munkatársai a személy- és vagyonbiztonságot veszélyeztető sofőrök kiszűrése érdekében folyamatosan ellenőrzik a megye közútjait – írta a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában