kék hír

2021.11.29. 21:10

35 migránst fogtak egy nap alatt a Pentele hídon

A Pentele hídon állítottak meg a járőrök egy román honosságú járművet, amelyben a román sofőrön kívül 15 illegális migráns tartózkodott, előző éjjel 20 migráns került a rendőrök látókörébe.

police.hu

Fotó: police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az M8-as autópálya 82+600-as kilométerszelvényében, a Pentele hídon ellenőriztek 2021. november 29-én 20 órakor egy román honosságú járművet, amelyet egy 21 éves román állampolgár vezetett.

Az intézkedés során a gépjármű utasterében 15, magát török állampolgárnak valló férfi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a sofőrt embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt a rendőrségre előállították, az illegális migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.duol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/husz-migranst-fogtak-az-ejjel-a-pentele-hidnal-4824308/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában