sikeres művelet

2021.11.16. 12:00

Hatástalanították a szovjet bombát Seregélyesen – FRISSÍTVE

duol.hu

FRISSÍTÉS (11:40, MTI) – Hatástalanították a Seregélyesen talált világháborús bombát

Hatástalanították a Fejér megyei Seregélyesen előkerült világháborús bombát a tűzszerészek – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedden az MTI-t. Gajdos Milán korábban azt közölte: földmunkák közben egy 100 kilogrammos szovjet légibombát találtak a Bocskai utcában. A honvédségi tűzszerészek kiszerelték és megsemmisítették az élesített gyújtószerkezetet. A robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre. A tűzszerészi művelet idejére a rendőrség 100 méter sugarú körben lezárta és kiürítette a környéket. Ez 20 házat érintett, de már valamennyi lakó visszatérhet otthonába – közölte a kommunikációs tiszt.


FRISSÍTÉS (11:16, MTI) – Világháborús bombát találtak Seregélyesen

Világháborús bombát találtak a Fejér megyei Seregélyesen – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedd délelőtt az MTI-t. Gajdos Milán elmondta: a 100 kilogrammos szovjet légibomba földmunkák közben került elő a Bocskai utcában. A robbanótest biztonságos elszállításához a honvédség tűzszerészeinek el kell távolítaniuk az élesített orrgyújtószerkezetet. A tűzszerészi művelet idejére a rendőrség 100 méter sugarú körben lezárja és kiüríti a környéket. Az intézkedés 20 lakóházat érint – közölte a kommunikációs tiszt.


100 kilogrammos szovjet légibomba hatástalanítását kezdik meg hamarosan alakulatunk tűzszerészei Seregélyesen, a Bocskai utcában.

A robbanótest földmunkák során került elő, biztonságos elszállításához szükséges a benne található élesített orrgyújtószerkezet eltávolítása. A tűzszerész művelet idejére a légibomba elhelyezkedésétől számított 100 méter sugarú körben üríti ki a területet a rendőrség. A rendőri erők már a helyszínen vanak, megkezdődött a szükséges biztonsági zóna kialakítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában