70 migráns

2021.10.07. 19:00

Mind a hat embercsempész őrizetben

A francia, a négy magyar és a román embercsempész összesen 70 illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök a járműveiket az M9-es autóúton, Bogyiszló közelében ellenőrizték.

police.hu

Fotó: police.hu

Az elmúlt 17 és fél óra alatt – 2021. október 6-án délután kettő és 7-én reggel fél nyolc között – az egyenruhások öt alkalommal fogtak el embercsempészeket az M9-es autóút Tolna megyei szakaszán Bogyiszló térségében. A sofőrök olyan külföldieket szállítottak, akik hitelt érdemlően nem tudták igazolni sem a személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét.

A rendőrök összesen hat embercsempészt állítottak elő, közülük négy magyar, egy francia és egy román állampolgárt. Mindannyiukkal szemben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A férfiakat őrizetbe vették, és a nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására is. Közülük a legfiatalabb 21, a legidősebb pedig 66 éves.

Fotó: police.hu

Az embercsempészek által szállított 70 migránst visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmények egytől öt évig és kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendők.

Az embercsempészek elfogásáról az alábbi linkeken olvashat bővebb információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában