Rendőrségi fotóval

2021.10.19. 16:00

Megölte, akinek a házában lakott

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt indítványozta annak a 22 éves férfinak a letartóztatását, aki 2021. október 17-én, egy Fejér megyei településen, több késszúrással megölte a sértettet.

duol.hu

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított az anyja és a férfi által kötött tartási szerződés alapján lakott a sértett házában. A gyanúsított neheztelt a férfira, mivel az anyjával rosszul bánt, és tudta, hogy a sértett halála esetén a ház az anyjáé lesz. A férfi 2021. október 17- én reggeltől italozott a helyi büfében, majd a sértett hívására hazament, ahol szóváltásba keveredett vele, többször megszúrta a férfit a nyakán, a vállán és a fején, majd értesítette a segélyhívót. A kiérkező mentősök a férfi életét már nem tudták megmenteni, a helyszínen elhunyt.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, – amely 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – fennáll a szökés, illetve elrejtőzés veszélye. A gyanúsított a cselekményét vele szemben más bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el, így vonatkozásában a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt benyújtott letartóztatási indítványnak a mai napon helyt adott, és 30 napra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntést a terhelt tudomásul vette, így az végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában