letartóztatásba került

2021.10.26. 13:00

Egykori barátnőjének ismerősét szúrta meg az iváncsai késelő

Fejér Megyei Főügyészség

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a 16 éves férfinak a letartóztatását, aki 2021. október 23-án, nyakon, illetve deréktájon szúrta egykori barátnőjének a jelenlegi barátját, amelynek következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított éjszaka bement a nő által használt ingatlanrészbe, ahol rátámadt a 19 éves sértettre, megütötte, majd a menekülő férfi után futott, és őt a magával vitt késsel egyszer a nyakán, illetve kétszer a deréktáján megszúrta, majd elmenekült a helyszínről. A sértett bejelentette a cselekményt a segélyhívón. A rendőrök a terheltet rövid időn belül elfogták.

A férfi a szúrások következtében életveszélyes sérülést szenvedett, azonban a sérülések elhelyezkedésére figyelemmel a cselekmény alkalmas volt arra, hogy a sértett életét kioltsa.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel a gyanúsított vonatkozásában fennáll a szökés, illetve elrejtőzés veszélye, továbbá alaposan feltehető, hogy a fiatalkorú terhelt szabadlábra kerülése esetén a megkezdett bűncselekményt befejezné vagy az egykori barátnője sérelmére hasonló jellegű bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája 30 napra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Ezek is érdekelhetik